Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečené jehněčí kolínko s listovým špenátem

Receptynakazdyden.cz
Klasika z jehněčího masa, kterou obohatíte čerstvým rozmarýnem. Pomocí bohaté šťávy zesílíte chuť omáčky. Pohlídejte si servis jehněčího na nahřátých talířích a vše bude dokonalé.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut Snadné S masem

Ingredience

  • 6 jehněčích kolínek
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 4 cibule
  • 7 stroužku česneku
  • 2 mrkve
  • 500 ml červeného vína
  • čerstvá majoránka
  • 60g másla
  • 150g listového špenátu
  • 50ml smetany
  • 50ml olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa

Příprava

  1. Jehněčí kolínka opečeme do zlatava v kastrolu, vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, mrkev na kostky a plátky česneku. Vše orestujeme na barvu, zalijeme červeným vínem, ochutíme solí a pepřem, majoránkou a vložíme kolínka, které na mírném ohni uvaříme do měkka.
  2. Poté kolínka vyjmeme a doděláme šťávu přidáním bohaté šťávy na světlá masa, pomalu přivedeme do varu a zjemníme kvalitním tukem.
  3. Špenát připravíme tradičním způsobem. Orestujeme cibulku s česnekem, přidáme špenát, smetanu a vychutíme solí a pepřem.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře