Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

PEČENÉ KUŘE S BAREVNOU JARNÍ NÁDIVKOU

Receptynakazdyden.cz
Rodinná klasika z jednoho pekáče, kde nám velikonoční nádivka obohatí sváteční tabuli.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut Snadné S masem

Ingredience

  • kuře chlazené celé
  • 6 rohlíků
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 20 g másla
  • 50 g anglické slaniny
  • 20 g kukuřice (zrno)
  • 20 g hrášek
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • kmín
  • bílý pepř
  • petrželová nať
  • 2 vaničky – Knorr Bohatá šťáva na světlá masa
  • 1 vanička - Knorr Bohatý bujón Kuřecí

Příprava

  1. Připravíme si žemlovou nádivku z pokrájených odležených rohlíků tak, že drobné kostičky pokropíme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo vyšlehané se žloutky, orestovanou slaninku, hrášek, kukuřici, vychutíme muškátovým květem, bílým pepřem, solí a sekanou petrželkou.
  2. Omyté kuře osolíme i zevnitř, nakmínujeme a do břišní dutiny vložíme nádivku a hodinu pečeme za občasného podlévání připraveným vývarem ve vyhřáté troubě na 150 ˚C.
  3. Upečené kuře vyjmeme a do výpeku přidáme 0,5 l vody. V horké vodě rozmícháme vaničku bohaté šťávy na světlá masa a 3 minuty zlehka povaříme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařený brambor.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře