Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečené kuřecí paličky na medu s rýží

Receptynakazdyden.cz
Naložte si oblíbené kuřecí paličky do skvělé marinády, připravte k nim lahodnou šťávu a podávejte je s rýží! Skvělý tip na rychlý oběd nebo večeři.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 30 minut 3-4 porce porce Snadné

Ingredience

  • 3 pol. lžíce olivového oleje
  • 1 pol. lžíce medu
  • 1 kalíšek Knorr Bohatá šťáva na světlá masa
  • 8 paliček (dolní stehna) kuřecího masa
  • 2 čl octa Balsamico
  • ½ čl omáčky Tabasco
  • 2 pol. lžíce kečupu Hellmann’s
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • špetka soli
  • 4 porce vařené rýže

Příprava

  1. Do mísy si připravte marinádu na paličky. Smíchejte olivový olej, med, balsamico, tabasco, kečup, utřený stroužek česneku, sušený tymián a sůl.
  2. Kuřecí paličky opláchněte vodou a namočte jednotlivě do marinády. Takto připravené paličky vyskládejte do zapékací mísy, přidejte trošku vody a vložte do trouby. Pečte na 170° C po dobu 30 minut. V případě potřeby podlejte vodou.
  3. Po vyjmutí z trouby slijte výpek do pánve a polévkovou lžící postupně přidejte obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na světlá masa. Metličkou řádně masovou šťávu rozmíchejte. Přiveďte k varu a po 3 minutách odstavte. Podávejte kuřecí paličky s vařenou rýží přelité připravenou masovou šťávou
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře