Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečené lokty ze selátka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 100 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy přední koleno ze selete
  • 1 kus velká cibule
  • 3 dl vývar z kostí
  • dle chuti sůl
  • dle chuti bílý mletý pepř
  • dle chuti kmín

Příprava

  1. Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa. Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.
  2. Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem.
  3. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou. Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže.
Tip: Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve šťávě z vypečených loktů a pivem.
Tip: Uvedené koření je doporučováno přímo na sele.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře