Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečeně s hráškem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 60 dekagramů vepřové plece
  • 40 dekagramů hrášku může být i mražený
  • 10 dekagramů slaniny
  • 1 kus cibule
  • 0,5 lžičky mletého pepře
  • 0,5 lžičky mletého kmínu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce Knorr Aromat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kus zelená paprika může být i mražená

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky o velikosti zápalky. Cibuli očistíme a po opláchnutí (pak méně štípe) na malé nakrájíme na kostičky. Maso po důkladném umytí osušíme a nakrájíme na proužky o velikosti malíčku. Česnek očistíme a rozdrtíme.
  2. V hrnci vypečeme tuk ze slaniny, ale škvarky nevyndáme. Přidáme cibuli a dusíme ji dosklovata, pak přidáme maso. Na velkém ohni smažíme asi 20 minut, přitom často mícháme.
  3. Když se už z masa odpařila šťáva, všechno přidáme ostatní suroviny, podlijeme trochou vody a pod pokličkou necháme pařit. Nemusíme solit, protože v Aromatu již sůl je!
Tip: Omáčka z pečeně je hustá, skoro krémová. Při vaření musíme dávat pozor, aby se omáčka nepřipálila!
Tip: Můžeme podávat se soleným bramborem, nebo s čalamádou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře