Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečené selské kuře na houbách

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kuře naporcujeme na čtyři díly, přičemž vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření „Zlaté kuře“ a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
  2. Vložíme do pekáče a na každý díl kuřete položíme plátek másla a přidáme 2 dl vody. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních cca 60 minut a následně přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub. Dalších 30 minut již pečeme odkryté s častým přeléváním kuřete výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka a kuře chytlo chuť přidaných hub.
  3. Po dopečení kuřete, šťávu přelijeme do malého hrnce, přidáme v trošce vody rozmíchanou hl. mouku pro zahuštění a necháme lehce provařit cca 10 minut a vložíme i oříšek másla pro její zjemnění.
Tip: Podáváme s rýží ta je k tomu to nej.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře