Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečené vepřové panenky v omáčce gorgonzola

Receptynakazdyden.cz
Výborná šťavnatá vepřová panenka s delikátní omáčkou ze sýru gorgonzola.
Hodnocení uživatelů:
110 minut 15 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 700 gramů tři vepřové panenky
  • 1 lžíce oregána
  • stroužek posekaného česneku
  • 50 mililitrů olivového oleje
  • 100 mililitrů smetany (např. Rama Cremefine na vaření)
  • 100 mililitrů bílého vína
  • 2 bobkové listy
  • 50 mililitrů slunečnicového oleje
  • 60 gramů plísňového sýra, nejlépe gorgonzola
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón Hovězí
  • špetka Knorr Aromat

Příprava

  1. Maso umyjte, vyřízněte blány a žilky a následně osušte.
  2. Koření Knorr Aromat, oregáno a česnek smíchejte s olivovým olejem. Takto připravenou marinádou potřete maso, přikryjte je fólií a odložte na chladné místo na cca 90 minut.
  3. Maso smažte na pánvi ze všech stran. Podlijte maso bílým vínem a sklenicí vody, přidejte bobkový list. Pánev vložte do trouby předehřáté na teplotu 190 stupňů na cca 15 minut. Sýr gorgonzola nastrouhejte na struhadle.
  4. Po uplynutí tohoto času odložte maso bokem, do zbylé omáčky přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí a nastrouhaný sýr. Vše přiveďte za stálého míchání k varu. Přidejte smetanu a chvíli povařte - do okamžiku, až omáčka získá odpovídající konzistenci.
  5. Panenky nakrájejte na plátky, dejte na talíři a servírujte přelité připravenou omáčkou.
Tip: Podáváme s bramborami, kaší , domácími hranolky nebo kroketami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře