Pečené vepřové panenky v omáčce gorgonzola

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Výborná šťavnatá vepřová panenka s delikátní omáčkou ze sýru gorgonzola.
Pečené vepřové panenky v omáčce gorgonzola
110 minut 15 minut 6 porce Středně obtížné S masem Nelze


Ingredience

  • tři vepřové panenky - 700 gramů
  • oregána - 1 lžíce
  • posekaného česneku - stroužek
  • olivového oleje - 50 mililitrů
  • smetany (např. Rama Cremefine na vaření) - 100 mililitrů
  • bílého vína - 100 mililitrů
  • bobkové listy - 2
  • slunečnicového oleje - 50 mililitrů
  • plísňového sýra, nejlépe gorgonzola - 60 gramů
  • vanička Knorr Bohatý bujón Hovězí - 1
  • Knorr Aromat - špetka

Příprava

  1. Maso umyjte, vyřízněte blány a žilky a následně osušte.
  2. Koření Knorr Aromat, oregáno a česnek smíchejte s olivovým olejem. Takto připravenou marinádou potřete maso, přikryjte je fólií a odložte na chladné místo na cca 90 minut.
  3. Maso smažte na pánvi ze všech stran. Podlijte maso bílým vínem a sklenicí vody, přidejte bobkový list. Pánev vložte do trouby předehřáté na teplotu 190 stupňů na cca 15 minut. Sýr gorgonzola nastrouhejte na struhadle.
  4. Po uplynutí tohoto času odložte maso bokem, do zbylé omáčky přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí a nastrouhaný sýr. Vše přiveďte za stálého míchání k varu. Přidejte smetanu a chvíli povařte - do okamžiku, až omáčka získá odpovídající konzistenci.
  5. Panenky nakrájejte na plátky, dejte na talíři a servírujte přelité připravenou omáčkou.
Tip: Podáváme s bramborami, kaší , domácími hranolky nebo kroketami.
Tisk Zavřít