Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečený bok

Receptynakazdyden.cz
Připravte si chuťově vyladěný bůček. Křupavá kůrčička se skvělou šťávou se stanou hvězdou vašeho talíře.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 80 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Maso umyjte, osušte a kůži několikrát podélně nařízněte nožem.
  2. Jablka oloupejte, pokrájejte na čtvrtky a osmažte na pánvi. Slupkami obložte bok během pečení.
  3. Sůl, pepř, česnek a všechny předem posekané bylinky smíchejte s medem a octem a důkladně tím namažte maso. Takto naložené maso nechte co nejdelší možnou dobu.
  4. Maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů, pečte cca 80 minut, v půlce pečení je podlijte sklenicí vody.
  5. Po upečení dejte maso stranou a z plechu pečlivě seberte vzniklou tekutinu, přelijte ji do hrnečku, přidejte přípravek Knorr Šťáva k drůbeži smíchaný se 200 ml studené vody. Vše přiveďte k varu, přidejte osmažená jablka.
  6. Z upečeného boku odkrojte vhodný kousek a servírujte s omáčkou s jablky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře