Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečený filet z candáta se zeleninovým rizotem a žampiónovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 750 gram filetu candáte
  • 175 gram směs zeleniny
  • 50 gram Ramy Culinesse
  • 100 gram hladké mouky
  • 4 lžíce olivový olej
  • 250 gram rýže
  • 50 gram Ramy Cremefine ke šlehání
  • 750 mililitr vody
  • 2 balení Knorr Inspirace Svíčkové omáčky
  • 75 gram žampionů
  • 2 kusy vejce
  • 1 špetka sůl

Příprava

  1. Candáta očistíme, vykostíme, osolíme a necháme odležet.
  2. Na Ramě Culinese orestujeme směs zeleniny, vmícháme do vařené rýže, přilijeme Rama Crèmefine ke šlehání a společně asi 6 minut vaříme.
  3. Studenou vodu smícháme s Knorr Inspirace Svíčkovou omáčkou, přivedeme k varu a za občasného míchání 5 minut vaříme.
  4. Rybu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a opečeme na oleji do zlatova z obou stran. Na zbylém tuku orestujeme nahrubo krájené žampióny, které vmícháme do svíčkové omáčky. Teplé rizoto naservírujeme s pečeným filetem na talíř a částečně přelijeme svíčkovou omáčkou se žampióny.
Tip: Omáčku můžete zjemnit smetanou, vínem nebo citrónovou šťávou. Pro obměnu můžete přidat krájenou šunku, ančovičky, sardele, sterilované okurky nebo stříbrné cibulky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře