Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečený krocan s nádivkou - Pavo relleno de Navidad

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 360 minut 6 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 4 kilogramy krocan
  • 500 gramů mleté vepřové maso
  • 2 kusy velká cibule
  • 500 gramů rajčata z konzervy
  • 500 gramů zelená jablka
  • 100 gramů sušené fíky
  • 100 gramů rozinky
  • 50 mililitrů brandy
  • 100 mililitrů suché víno
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 100 gramů mouka
  • 100 gramů máslo nebo margarín Rama Culinesse
  • 5 lžic olivový olej
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 1 lžíce kůra z pomeranče
  • 1 kus čerstvá paprika
  • 2 lžíce mandle loupané
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Namočte sušené ovoce do vína a brandy, pak je vytáhněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Nakrájejte cibuli a papriku na kostičky, česnek na drobno a společně opečte na olivovém oleji. Přidejte rajčata z konzervy a vše duste delší dobu, do okamžiku, až se voda odpaří.
  3. Nakrájejte jablka na malé kousky a opečte je na jiné pánvi na olivovém oleji. Přidejte kůrku pomeranče, mandle a sušené ovoce. Celek pak můžete dochutit kořením Knorr Aromat. Zchlaďte a přidejte mleté maso.
  4. Umyjte krocana, vysušte a namažte důkladně kořením Knorr Aromat. Vložte nádivku do krocana a svažte jeho nohy. Takto připraveného krocana pečte asi 4 hodiny v teplotě 180 stupňů a čas od času jej přelijte vypečeným tukem.
  5. Po upečení dejte krocana vychladit, překrojte jej na poloviny, nádivku odložte bokem a oddělte maso od kostí.
  6. Vložte kosti a tuk z pečení do hrnce. Připravte 1 l bujónu z kalíšků Knorr Bohatý bujón Kuřecí a tímto bujónem zalijte kosti z krocana a nechte vařit 2 hodiny.
  7. Přeceďte vývar přes síto. Připravte zásmažku z tuku a mouky a zahusťte s ní vývar.* Krocana servírujte nakrájeného na menší kousky, přidejte nádivku a přelijte připravenou omáčkou. * Je nutné dávat pozor, aby se tuk nepřipálil, protože pak by jídlo bylo nechutné a nezdravé.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře