Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečený ovocný čaj

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut Snadné

Ingredience

  • 2 kilogramy různého čerstvého ovoce
  • 750 gramů krystalového cukru
  • 2 kusy citrónová šťáva
  • 5 kusů hvězdiček badyánu
  • 5 kusů velkých kousků skořice
  • 15 kusů hřebíčku
  • špetka mletého zázvoru
  • špetek mletého kardamomu

Příprava

  1. Ovoce omyjeme, zbavíme případných stopek a vypeckujeme nebo vykrájíme - neloupeme! Větší druhy nakrájíme na kousky. Ovoce rozložíme na velký hluboký plech, prosypeme je cukrem 500 - 750 g), přidáme koření a citrónovou šťávu ze 2 citrónů, promícháme a plech vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme po dobu 30-40 minut. Během pečení ještě několikrát promícháme. Mezitím si připravíme skleničky, např. od dětské výživy. Do upečeného ovoce přidáme podle chuti rum (není nutný), horkou směsí ihned plníme připravené skleničky, zašroubujeme víčko a skleničky otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
  2. Čaj připravíme tak, že dáme do sklenice asi tři lžičky ovocné směsi a zalijeme horkou vodou.
Tip: krystalového cukru (podle druhu a vyzrálosti ovoce)
Tip: čerstvého ovoce (použila jsem jablka, hrušky, mandarinky, hrozny, švestky, broskve, nektarinky, jahody
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře