Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečený vepřový guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 6-8 porcí Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřového masa (kýta nebo plec)
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžičky gulášového koření
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1-2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 litr vývaru

Příprava

  1. Do pekáčku postupně vložíme maso nakrájené na kostky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření, sůl a bramborový škrob. Vše promícháme a zalijeme předem připraveným vývarem.
  2. Pečeme asi 90 minut při 180 stupních přiklopené nebo obalené alobalem. Občas můžeme promíchat, popř. trochu podlít.
Tip: chutnější je druhý den, jako přílohu můžeme použít různé druhy knedlíků, těstoviny nebo pečivo
Tip: pokud nechceme dělat extra vývar, postačí, pokud si připravíme 2 kostičky Knorr bohatého Bujónu, které předem rozpustíme v 1l vody a necháme zchladnout
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře