Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Pečuše
Hodnocení uživatelů :
40 minut
20 minut
4 porce Snadné
Ingredience
- 500 gramů brambory
- 250 mililitrů mléko
- 250 gramů polohrubá mouka
- 2 kusy vejce
- 1 balení bíly jogurt
- 1 balení tvaroh
- 1 balení podmáslí
- 10 kusů jablka
- dle chuti cukr
- dle chuti máslo
- dle chuti sůl
Příprava
- Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Rozšťoucháme, necháme trošku vychladnout a šlehačem zašleháme co najdeme v lednici - bílý jogurt, tvaroh nebo i kyšku či podmáslí.
- Přidáme vejce, poředíme mlékem a zahustíme moukou. Těsto není tuhé, ale ani neteče, je tak akorát. Lepší je, když je hustší než řidší.
- Plech si vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto na něj rozetřeme na sílu asi půl cm. Když máme těsta víc, dáme ho péct na další plech nebo pekáček.
- Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky, které poskládáme na těsto. Pečeme ve středně teplé troubě dozlatova. Na talíři pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem.
Tip: Můžeme použít místo jablek švestky.
Žádný nový komentář.