Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečuše

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů brambory
  • 250 mililitrů mléko
  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 2 kusy vejce
  • 1 balení bíly jogurt
  • 1 balení tvaroh
  • 1 balení podmáslí
  • 10 kusů jablka
  • dle chuti cukr
  • dle chuti máslo
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Rozšťoucháme, necháme trošku vychladnout a šlehačem zašleháme co najdeme v lednici - bílý jogurt, tvaroh nebo i kyšku či podmáslí.
  2. Přidáme vejce, poředíme mlékem a zahustíme moukou. Těsto není tuhé, ale ani neteče, je tak akorát. Lepší je, když je hustší než řidší.
  3. Plech si vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto na něj rozetřeme na sílu asi půl cm. Když máme těsta víc, dáme ho péct na další plech nebo pekáček.
  4. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky, které poskládáme na těsto. Pečeme ve středně teplé troubě dozlatova. Na talíři pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem.
Tip: Můžeme použít místo jablek švestky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře