Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pekelné dršťky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 300 gramů hovězí dršťky
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy mrkve
  • 1 kus rajčata
  • 1 kus domácí klobáska
  • 2 kostky masox Vitana Natur
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • dle chuti světlá instantní jíška
  • 6 kuliček nového koření
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb petrželová nať
  • dle chuti bobkový list
  • dle chuti ostrá papriková pasta
  • dle potřeb světlá instantní jíška

Příprava

  1. Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Nyní vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl a pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
  2. Po uvedené době se nám vývar zredukuje všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
  3. Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám. Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila.
Tip: Podáváme s čerstvým chlebem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře