Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Pekelné dršťky
Hodnocení uživatelů :
10 minut
90 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 300 gramů hovězí dršťky
- 1 kus cibule
- 2 kusy mrkve
- 1 kus rajčata
- 1 kus domácí klobáska
- 2 kostky masox Vitana Natur
- 2 lžíce zakysaná smetana
- dle chuti světlá instantní jíška
- 6 kuliček nového koření
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle potřeb petrželová nať
- dle chuti bobkový list
- dle chuti ostrá papriková pasta
- dle potřeb světlá instantní jíška
Příprava
- Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Nyní vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl a pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
- Po uvedené době se nám vývar zredukuje všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
- Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám. Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila.
Tip: Podáváme s čerstvým chlebem.
Žádný nový komentář.