Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Penne se zakysanou smetanou a květákem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 3 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 200 gramů květáku mirelit, malé hlavičky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 dl zakysané smetany
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • muškátový oříšek podle chuti
  • tymián podle chuti
  • petrželová nať podle chuti
  • Knorr Aromat
  • 200 gramů těstovin penne
  • 1 dl vody
  • 1 dl oleje

Příprava

  1. Začneme květákem. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, na který hodíme zmražený květák, Necháme mírně restovat, osolíme, přidáme Knorr Aromat a zalijeme přibližně 1 dl vody. Přiklopíme a dusíme. Když změkne a ještě se nevyvařila všechna voda, slijeme ji a sundáme z ohně.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, poté podusíme na 2-3 lžících oleje na pánvičce. -akorát to bude, když se množství zredukuje a vše změkne. Trochu směs osolíme a když se začne chytat na stěny pánvičky, podlijeme malým množstvím vody. Ochutíme dle chuti solí, pepřem, muškátovým oříškem a petrželkou. Vaříme do té vody než se voda zcela odpaří.
  3. Přidáme ke směsi zakysanou smetanu a dobře ji promícháme s cibulovým základem, Pokud jsme spokojeni s dochucením, přidáme do směsi květák.
  4. Těstoviny začneme vařit v bublající, mírně osolené vodě. Můžeme přidat do vody trochu oleje. Podle druhu těstovin vaříme 5-10 minut. Většinou je doporučená doba varu uvedena na obalu těstovin, tu dodržujme, tak dosáhneme požadované měkkosti. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
  5. Na talíř naložíme těstoviny, na ně nabereme květákovo-smetanovou omáčku.
Tip: Lze podávat i s jakýmkoliv jiným druhem těstovin a pokud připravíme domácí těstoviny, jídlo bude ještě chutnější.
Tip: Lze obohatit ještě o sýr.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře