Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Penová torta

Hodnocení uživatelů:
60 minut 60 minut 10-12 porcí Náročné

Ingredience

Korpus

  • 1200 gramů práškový cukor
  • 15 kusů vaječné bielka

Krém

  • 150 gramů kryštálový cukor
  • 15 kusů žĺtka
  • 100 gramů čokoláda na varenie
  • 100 gramů kakao
  • 500 gramů máslo

Příprava

  1. Korpus: Žĺtka oddelíme od bielkov, bielka zmiešame s práškovým cukrom vo väčšej miese a šlaháme nad parou, kým sa nerobia ryhy. Na papier na pečenie si predkreslíme formu torty (kruh alebo srdce) a sneh vylejeme, aby bol presne v kruhu. Potom aj s papierom preložíme na plech a postup opakujeme, aby sme mali 3 takéto korpusy. Jeden z nich zvyšným snehom vyzdobíme. Rúru si prehrejeme na 200 stupňov a potom stiahneme teplotu na 100 stupňov a korpusy sušíme cca 1 hodinu
  2. Krém: Cukor so žĺtkami vyšlaháme nad parou cca 10 minút. Vyberieme z vody a pridáme kúsky čokolády na varenie a mixujeme ďalej. Prisypeme kakou, rozmixujeme, napokon pridáme maslo a mixujeme až kým nevznikne krém. Upečené korpusy necháme vychladnúť, povrch potrieme krémom a korpusy zlepujeme. Povrch torty ešte ozdobíme krémom. Na záver dáme ešte vychladiť, potom sa torta bude lepšie krájať.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře