Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Perkelt pro začátečníky krok za krokem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 paprika nebo lečo
  • 1 rajče nebo lečo
  • 1 kilogram vepřové kýty
  • Knorr Aromat
  • majoránka
  • pepř
  • mletá sladká paprika

Příprava

  1. Sádlo dáme rozhřát ve větším hrnci na plyn. Očistíme a nakrájíme cibuli.
  2. Cibuli přidáme k sádlu a krátce osmahneme.
  3. Přidáme trochu mleté papriky podle chuti.
  4. Rychle ji rozmícháme s cibulí a podlijeme trochou vody.
  5. Když voda vře, přiléváme ji.
  6. Než voda znovu začne vřít, nakrájíme papriku na kostičky.
  7. Přidáme ji do vody.
  8. Nakrájíme i rajče.
  9. Přidáme do vody i rajče.
  10. Necháme vařit. Mezitím nakrájíme na kostičky maso.
  11. Když je nakrájené přidáme do vody i to.
  12. Zamícháme a můžeme kořenit. Přidáme Knorr Aromat, pepř a majoránku podle chuti.
  13. No a teď už je perkelt téměř hotový, jen se musí dovařit. Necháme maso vařit do změknutí. Pokud by se mezitím vyvařilo příliš mnoho vody, doplňujme ji.
Tip: Můžeme servírovat i s dušeným zelím.
Tip: Jako příloha jsou vhodné brambory, tarhoňa, případně rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře