Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Perkelt z kolene s tarhoňou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kolene vykostěného
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička Knorr Bohatý bujón na Guláš
  • 1 lžička Knorr Koření na mexické fazole
  • 1 paprika nebo lečo
  • 1 rajče nebo lečo
  • 25 dekagramů tarhoni
  • 1 lžička soli
  • olej

Příprava

  1. Maso z kolene očistíme, prohlédneme, aby na něm nezůstaly chlupy. Nakrájíme na přibližně 2 cm kostky.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku a rajče na plátky.
  3. Cibuli na sádle podusíme do sklovata, přidáme k ní maso a necháme z něj vypékat vlastní štávu a tuk.
  4. Poté posolíme, přidáme Knorr koření, zasypeme mletou paprikou, smícháme a podlijeme vodou. Vhodíme papriku a rajče, a vaříme asi 1,5 hodiny do měkka. Občas promícháme, případně přiléváme vodu, je-li to třeba.
  5. Zatímco se vaří perkelt, tarhoňu na trošce oleje osmahneme do hněda. Osolíme ji, poté na ní nalijeme dvojnásobné množství vody. Vaříme asi 15-20 minut.
Tip: Na elektrické sporáku je možné po té, co voda vře, plotnu vypnou a pod pokličkou nechat změknout v páře.
Tip: Knorr koření na mexické fazole nejen ochutí jídlo, ale i zahustí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře