Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Perkelt z vepřových nožiček s vařeným bramborem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 3-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3-4 kusy vepřové nožičky
  • 2 dl oleje
  • 5 dekagramů rajčatového protlaku
  • 3 kusy cibule
  • 1 lžička Knorr Aromat
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 kus rajče nebo lečo
  • 1 kus paprika nebo lečo
  • 3 kilogramy brambor

Příprava

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji podusíme do sklovata.
  2. Přidáme k ní rajčatový protlak.
  3. K tomu přidáme nakrájené nožičky a necháme trochu osmahnout.
  4. Okořeníme.
  5. Podlijeme vodou a dovaříme.
  6. Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  7. Uvaříme je v osolené vodě.
  8. Brambory podáváme s perkeltem.
Tip: Nožičky si nechme rozkrájet u řezníka pilkou, abychom v jídle neměli úlomky kostí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře