Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Perníčky

Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 400 gramů hladká mouka
  • 140 gramů moučkový cukr
  • 75 gramů Hera
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžička jedlá soda
  • 2 lžičky perníkové koření

Bílková poleva

  • 1 kus bílek
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 1 lžička citrónová šťáva

Příprava

  1. Vypracujeme těsto, vyválíme ho na asi 5 mm a vykrajujeme tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem, kde je necháme přes noc odpočinout.
  2. Druhý den je pečeme ve středně teplé troubě zhruba 8 minut. Hned po vytáhnutí je potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Po vychladnutí můžeme zdobit bílkovou polevou - bílek, citronovou šťávu a prosátý cukr vymícháme do hladka.
Tip: Z těsta můžeme vykrájet a upéct třeba i chaloupku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře