Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Perníčky

Perníčky, které si oblíbíte nejenom k jídlu, ale výborně rozvoní byt při připevnění pár kousků na vánoční stromek.
Hodnocení uživatelů:
60 minut 40 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukr moučka
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 50 gramů tekutého medu
  • 50 gramů rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • špetka soli

Příprava

  1. Vše smícháme a vypracujeme těsto a to dáme do lednice uležet, stačí přes noc.
  2. Vyválíme těsto 3-4mm silné a vykrájíme vzory jaké chceme a dáme na pečící papír.
  3. Pečeme na 180°C cca 9-10min.
  4. Hned po vyndání z trouby dokud jsou teplé můžeme potřít perníčky bílkem, aby se leskly, ale nemusíme můžeme nechat jak jsou. Pokud je chceme zdobit můžeme potřít perníčky celým rozšlehaným vajíčkem, poleva pak lépe drží než když je potřeme jen samotným bílkem.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na vánoční cukroví.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře