Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Péřová buchta

Hodnocení uživatelů:
30 minut 15 minut 6-8 porcí Středně obtížné

Ingredience

Piškot

  • 20 dekagramů hladká mouka
  • 20 dekagramů moučkový cukr
  • 1 kus prášek do pečiva
  • 1 dl olej
  • 4 kusy vejce

Krém

Poleva

Příprava

  1. Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme. Troubu předehřejeme na 250 °C.
  2. Celá vejce utřeme doběla, postupně přidáváme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva, dokud nevznikne vláčné našlehané těsto. Dále si připravíme pudink dle návodu. Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme první těsto, na něj dáme ještě horký pudink a dáme péct do trouby vyhřáté na 250°C a hned stáhneme na 200 °C, pečeme 15 minut.
  3. Na ještě teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu rozmíchanou se skořicovým cukrem. Skořicovým cukrem buchtu můžeme ještě navíc posypat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře