Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Péřové domácí pečivo

Hodnocení uživatelů:
60 minut 20 minut 12 ks porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 250 mililitrů mléka
  • 50 gramů rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 vejce
  • 450 gramů hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 15 gramů droždí

Příprava

Z vlažného mléka, kvasnic a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Po vykynutí přidáme k mouce, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které necháme kynout. Potom rozdělíme na dvanáct dílů, vytvarujeme rohlíky, pletýnky, kaiserky (jak kdo chce). Necháme na plechu ještě nakynout než se rozehřeje trouba. Před pečením potřeme mlékem s tukem a posypeme semínky nebo kmínem. Vložíme do trouby na 180° 15-20 minut
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře