Péřové domácí pečivo

Autor:
Péřové domácí pečivo
60 minut 20 minut 12 ks Snadné Bezmasé Lze


Ingredience

  • mléka - 250 mililitrů
  • rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť - 50 gramů
  • vejce - 1
  • hladké mouky - 450 gramů
  • soli - 2 lžičky
  • cukru - 1 lžíce
  • droždí - 15 gramů

Příprava

Z vlažného mléka, kvasnic a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Po vykynutí přidáme k mouce, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které necháme kynout. Potom rozdělíme na dvanáct dílů, vytvarujeme rohlíky, pletýnky, kaiserky (jak kdo chce). Necháme na plechu ještě nakynout než se rozehřeje trouba. Před pečením potřeme mlékem s tukem a posypeme semínky nebo kmínem. Vložíme do trouby na 180° 15-20 minut
Tisk Zavřít