Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pikantní bramborové koláčky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Náročné

Ingredience

  • 500 gramů uvařené brambory
  • 3 kusy žloutek
  • 100 gramů kladenská pečeně
  • dle chuti sůl, pepř, zelená petrželka, mletá pálivá paprika
  • 3 lžíce strouhaný eidam
  • 3 lžíce polohrubá mouka
  • 1 sklenička sušená rajčata v pikantním nálevu
  • 2 lžíce olej

Příprava

  1. Vychladlé oloupané brambory na jemno nastrouháme.
  2. Přidáme žloutky, na kostičky nakrájenou uzeninu, sůl, pepř, nasekanou petrželku, mletou papriku, eidam a mouku.
  3. Dobře rozmícháme a rozdělíme na 12 dílů, z nichž rukama potřenýma olejem utvoříme koule
  4. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem nebo vytřený tukem, lehce je zploštíme a do středu vytlačíme důlky, do kterých dáme kousky okapaných rajčat
  5. Posypeme nastrouhaným čedarem a v předehřáté troubě zvolna pečeme asi 30 minut
Tip: Podáváme se zeleninovým salátem nebo samotné
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře