Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pikantní česneková polévka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kus Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 4 špetky sůl
  • 5 špetek čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička polévkové koření
  • 1 lžička majoránka
  • 3 stroužky česnek
  • 10 dekagramů sýr Eidam 30%
  • 10 dekagramů šunka
  • 5 dekagramů pikantní slanina
  • 3 plátky Toastový chléb
  • 4 kusy žloutky
  • 1,5 litrů voda

Příprava

  1. Do hrnce vložíme knorr bohatý bujon a rozvaříme ho v litru a půl vroucí vody. Vývar osolíme a opepříme a přidáme polévkové koření
  2. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno, šunku nakrájíme na kostičky a takto připravené vložíme do hrnce společně s jednou lžičkou majoránky. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 15 minut.
  3. V mezičase si nakrájíme pikantní slaninu na proužky a poklademe ji na rozpálenou pánev.
  4. Než se ze slaniny vysmaží tuk, nakrájíme tři plátky toastového chleba na centimetrové kostičky.
  5. Po té vyndáme slaninu na talíř a na vysmaženém tuku osmažíme kostičky toastového chleba.
  6. Po cca. 20 minutách vaření sundáme polévku z plotny a bokem si nastrouháme sýr eidam.
  7. těsně před podáváním dáme do každého talíře nebo misky jeden žloutek.
  8. Do misek/talířů nalijeme polévku posypeme sýrem a křupavými krutony z toastového chleba a navrch poklademe vysmaženou pikantní slaninu na kterou nadrtíme trochu čerstvého černého pepře. Dobrou chuť
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře