Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pikantní plec s jablky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové plece
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce zeleninové směsi Harissa
  • 3 dl masového vývaru
  • dle chuti olej, sůl, pepř

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin. Nakrájené cibule na kostičky orestujeme na pánvi a přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se nám hezky zatáhlo, a opékáme prudce cca 5 minut.
  2. Maso přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit. Přidáme víno a dusíme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme po zbavení jadřince dvě větší jablka na kostičky, červenou papriku na tenké kratší proužky a přidáme k masu, které se již dusí.
  3. Po 30 minutách, kdy se zredukuje obsah šťávy, přilijeme 3 dl vývaru a lehce dle potřeby osolíme. Jakmile je maso měkké a kostičky jablka rozvařené a šťáva tím pádem lehce zahuštěná, přidáme 1 lžíci zeleninové směsi Harissa a již necháme jen provařit cca 3 minuty. Nezahušťujeme, to zas nás udělalo jablko.
Tip: Vhodná příloha je vařený brambor, rýže ale i čerstvý chléb.
Tip: Pokud nemáte masový vývar tak si ho udělejte z kalíšu želatinového bujón Knorr
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře