Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pilaf

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 100 gramů skopové nebo vepřové maso
  • 300 gramů rýže basmati nebo jasmínová
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 2 kusy mrkev
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 2 lžíce Posekaná petrželová nať
  • 2 lžíce posekaná nať koriandru
  • 1 kus malá pálivá paprika
  • 30 gramů rozinky sultánky
  • 50 mililitrů olivový olej

Příprava

  1. Cibuli nakrájejte na poloviční plátky, mrkev nastrouhejte na struhadle, maso nakrájejte na co nejmenší kousky.
  2. Česnek nakrájejte na plátky, papriku nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci na rozehřátém olivovém oleji nechte opéct maso, přidejte česnek a papriku, chvíli smažte a následně přidejte cibuli a mrkev. Vše ještě chvíli smažte za stálého míchání. Nakonec, za stálého míchání, přidejte rozinky a rýži.
  4. Zalijte cca 1 litrem bujónu připraveného ze dvou kalíšku Knorr Bohatý bujón Kuřecí pro zesílení chuti.
  5. Pilaf vařte pod pokličkou cca 30-40 minut.
  6. Nakonec ho smíchejte s petrželovou natí a koriandrem. Takto připravená rýže je už samostatným jídlem. Jinak je možné uvařit rýži bez masa a mrkve, tehdy je vhodnou přílohou k jídlům.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře