Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pirohy se zelím a houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Příprava

  1. Namočte hřiby do teplé vody na 20 minut a pak nakrájejte. Vložte zelí do hrnce a přidejte vodu z hřibů a nakrájené hřiby. Kmín posekejte a společně s máslem, kořením a kostkou Knorr Bujón Zeleninový přidejte k zelí. Vše pozvolna vařte asi 1 hodinu do chvíle, až zelí bude měkké.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmažte na velké pánvi na másle.* Přidejte k ní uvařené zelí a vše dohromady ještě osmažte. Dle chuti přidejte koření Knorr Aromat a pepř.
  3. Nakrájejte vychlazené zelí s obsahem hřibů tak, aby nádivka do pirohů neobsahovala žádné větší kousky. Je-li nádivka příliš vlhká, přidejte trochu strouhanky.
  4. Těsto na pirohy: Prosejte mouku a přidejte olej a vodu, pomalu zpracovávejte těsto až vznikne jednolitá hmota. Těsto má být hladké a pružné.
  5. Vyválejte těsto na tenkou placku, pomocí sklenice nebo jiné formy vykrajujte kulaté placičky. Na každou placičku naložte lžičku nádivky tak, aby zůstaly volné okraje placičky.
  6. Okraje zvlhčete vodou a pirohy slepte rukama, které si poprášíte moukou. Pomocí konečků prstů udělejte zvlněný okraj nebo hrany stisknete vidličkou.
  7. Pirohy vařte v osolené vodě asi 5 minut. Servírujte s osmaženou cibulí. Pokud chcete připravit ouška, pak slepte vzájemně dvě protilehlé hrany a rohy pirohu. * Je nutné dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože pak by jídlo bylo nechutné a nezdravé.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře