Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Piškotové řezy s jablky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 5 kusů vejce
  • 250 gramů cukr
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 3 lžíce kakao
  • 1 balení prášek do pečiva
  • 300 gramů strouhaná jablka

Nádivka

  • 250 gramů máslo
  • 100 gramů cukr
  • 300 gramů strouhaná jablka
  • 3 lžíce rum
  • 200 gramů piškoty

Poleva čokoládová

  • 100 gramů máslo
  • 100 gramů čokoláda na vaření

Příprava

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem (lepší je suchou směs do pěny sypat přes sítko), rozpuštěnou (vlažnou) heru a jablka.
  2. Upečeme při 180°C cca 30 minut.
  3. Nastrouhaná jablka rozvaříme na kaši, pokud jsou suchá a nepustila šťávu, tak můžeme trošku podlít vodou. Necháme vychladnout, vmícháme rum a tolik pomletých piškotů, aby vznikla hustá kaše.
  4. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po troškách vešleháme vlažnou jablečno-piškotovou kaši.
  5. Nádivku rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v ledničce ztuhnout. Na polevu rozpustíme máslo,odstavíme z plotny,přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháme(bez vaření) dokud nevznikne hladká lesklá poleva. Rozetřeme na nádivku a při pokojové teplotě necháme zatuhnout. Až potom uložíme moučník do ledničky a necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Tip: Můžeme použít i citronovou polevu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře