Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Piškotový dort

Hodnocení uživatelů:
90 minut 60 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 7 kusů vejce
  • 210 gramů krupicový cukr
  • 210 gramů polohrubá mouka

Krém

  • 350 mililitrů mléko
  • 1 balení vanilkový pudink
  • 250 gramů moučkový cukr

Zdobení

  • dle potřeb marmeláda
  • 1 balení čokoládová poleva

Příprava

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku a sníh z bílků. Pokud chceme dort kakaový, přidáme do těsta i kakao. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme ve středně teplé troubě. Že je dort upečený poznáme, když do něj zapíchneme špejli a ta je suchá. Po částečném zchladnutí dort vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  2. Na krém si uvaříme z mléka a pudinkového prášku puding, necháme zchladit - aby se nám nevytvořil škraloup, posypeme povrch pudinku moučkovým cukrem. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a po částech vmícháme zchlazený puding.
  3. Dortový korpus 2x rozřízneme, první a druhou placku potřeme a krémem (placky můžeme napřed potřít i marmeládou), sestavíme dort. Celý ho potřeme krémem, boky posypeme kokosem nebo mletými ořechy a dáme ztuhnout do lednice.
  4. Rozehřejeme čokoládovou polevu a dort polijeme. Zase dáme do lednice a po ztuhnutí čokolády nazdobíme zbylým krémem. Dort můžeme přizdobit i želé bonbony, čokoládovými nebo marcipánovými ozdobami.
Tip: Místo čokolády můžeme dort potáhnout marcipánem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře