Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Piškotový dort s voňavými jablky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
150 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 6 kusů žloutků
  • 3 kusy bílků
  • 30 dekagramů cukru
  • 6 dekagramů mouky
  • 1,5 kilogram jablek voňavých
  • 1-2 kusy citróny
  • 1 proužek vanilky
  • 1,5 balení želatinového prášku
  • 2,5 dl mléka
  • 2,5 dl bílého vína

Příprava

  1. Ze dvou vaječných žloutků, 1 lžíce vody a 6 dkg cukru vyšleháme krém a přidáme pěnu vyšlehanou ze 3 vaječných bílků. Přidáme mouku a ve 22 cm formě pečeme 30 minut na 180 °C.
  2. 1 kg jablek pokrájíme. Uvaříme je ve vodě, do které jsme přidali 4 lžičky citrónové šťávy a vanilku bez kostek. Nakonec přimícháme 1 sáček želatiny.
  3. 4 vaječné žloutky, 20 dkg cukru a mléko nad bublavou vodou zamícháme, pak mícháme, dokud nevychladne, přilijeme k uvařeným jablkům, nakonec necháme ztuhnout v lednici.
  4. Očistíme 2 jablka, pokrájíme na čtvrtiny, očistíme od semínek a nakrájíme na tenko. Kousky pak vaříme minuty asi 2 ve víně, které je ochucené 3 lžícemi cukru, 1 lžící citrónové šťávy a po uvaření vybereme jablka. Dort ozdobíme kousky jablek do tvaru věnce. Ve víně necháme roztopit 1/2 sáčku želatiny a necháme zchladit. Když se to začne splétat, pak po lžičkách přidáme želatinové víno.
Tip: Střed můžeme ozdobit rozdrcenými pistáciemi.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře