Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Piškotový řez s jahodovou pěnou

Hodnocení uživatelů:
50 minut 10 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 4 kusy vejce
  • 80 gramů cukr moučka
  • 100 gramů polohrubá mouka
  • 100 mililitrů olej
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva

Jahodová pěna

  • 1/2 kilogramů čerstvé jahody
  • 2 kusy smetana ke šlehání
  • 20 gramů prášková želatina
  • 2 špetky cukr moučka

Příprava

  1. V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr.
  2. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
  3. Těsto vlijeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170°C. Upečený piškot necháme vychladnout.
  5. Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku).
  6. K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.
  7. Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout.
  8. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky... Dobrou chuť!!!!
Tip: Můžeme použít i jahody kompotované.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře