Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Pizza
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
30 minut
2 porce Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
těsto
- 20 gramů droždí
- 50 gramů rostlinný tuk Hera
- 1 lžička cukr krupice
- 80 mililitrů voda
- 250 gramů hladká mouka
- 1 lžička sůl
- Hera na vymazání nebo papír na pečení
náplň
- 400 gramů rajčata
- 150 gramů mozzarella
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olivový olej
- 1/2 lžičky tymián
- lístky bazalky na ozdobení
- sůl, pepř
Příprava
- Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě nakynout. Prosátou mouku smícháme se solí a přidáme vykynutý kvásek. Zlehka promícháme, pak přidáme rozpuštěnou Heru a vypracujeme tužší hladké těsto, které necháme přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
- Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme, nasekáme a osmahneme na polovině oleje. Přidáme nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a necháme asi 5 minut podusit.
- Nakynuté těsto znovu důkladně propracujeme a rozválíme na kulatý plát o velikosti formy na pizzu. Formu vymažeme tukem, vyložíme těstem a přitom vytvarujeme silnější okraj. Na party můžeme také připravit minipizzy – na plechu vyloženém pečicím papírem dlaní rozmačkáme kuličky těsta na malé placičky o výšce cca 1,5 cm. Dále postupujeme stejně.
- Rajčatovou náplň rozetřeme po celé ploše těsta a na povrch naskládáme mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzu před pečením necháme asi 15 minut kynout, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podáváme teplou ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.
Žádný nový komentář.