Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pizza

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 2 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 20 gramů droždí
  • 50 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 lžička cukr krupice
  • 80 mililitrů voda
  • 250 gramů hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • Hera na vymazání nebo papír na pečení

náplň

  • 400 gramů rajčata
  • 150 gramů mozzarella
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky tymián
  • lístky bazalky na ozdobení
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě nakynout. Prosátou mouku smícháme se solí a přidáme vykynutý kvásek. Zlehka promícháme, pak přidáme rozpuštěnou Heru a vypracujeme tužší hladké těsto, které necháme přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
  2. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme, nasekáme a osmahneme na polovině oleje. Přidáme nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a necháme asi 5 minut podusit.
  3. Nakynuté těsto znovu důkladně propracujeme a rozválíme na kulatý plát o velikosti formy na pizzu. Formu vymažeme tukem, vyložíme těstem a přitom vytvarujeme silnější okraj. Na party můžeme také připravit minipizzy – na plechu vyloženém pečicím papírem dlaní rozmačkáme kuličky těsta na malé placičky o výšce cca 1,5 cm. Dále postupujeme stejně.
  4. Rajčatovou náplň rozetřeme po celé ploše těsta a na povrch naskládáme mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzu před pečením necháme asi 15 minut kynout, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podáváme teplou ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře