Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pizza

Hodnocení uživatelů:
160 minut 20 minut 16 porcí Snadné

Ingredience

  • 500 gramů mouka hladká
  • 30 gramů droždí
  • 1 lžíce mléko na kvásek
  • 125 mililitrů voda
  • 6 lžic olej (např. olivový)
  • 1 špetka sůl

Příprava

  1. Do mísy prosejeme mouku, sůl, přidáme vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu, promícháme a vypracujeme hladké vláčné těsto. Mísu překryjeme utěrkou a necháme 1-2 hodiny na teplém místě kynout.
  2. Pak těsto rozdělíme na dva až čtyři díly, na vále propracujeme, rozválíme na půl centimetru, přeložíme do vymaštěné kulaté formy nebo na plech a lehce stlačíme, aby vznikly vyšší okraje.
  3. Těsto potřeme směsí oleje a kečupu a naplníme podle chuti, necháme ještě 20-30 minut kynout. Poté 20 minut pečeme ve vyhřáté troubě (250°C)
Tip: Pizzu plníme nadrobno pokrájenou šunkou, dušenými houbami, cibulí, rajčaty, eidamem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře