Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pizza na pánvi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 15 minut 2 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 30 dekagramů pšeničné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1,5 dl vody
  • 2 dekagram droždí
  • 1 lžička cukru
  • pasta na pizzu
  • sýr

Příprava

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a nadrobíme do ní droždí. Necháme vyběhnout. Společně s ostatními přísadami uhněteme vláčné těsto a necháme 1 hodinu kynout.
  2. Vykynulé těsto rozdělíme na 2 části a vytvoříme bochánky. Dáme nahřát pánev s nepřilnavým povrchem. Není třeba použít tuk. Jeden bochánek rozválíme a vložíme do nahřáté pánve. Nemusíme obracet, ani propichovat. Vyčkáme než uvidíme puchýřky jako na obrázku. V tu chvíli je pizza propečená a když lehce zmáčkneme je povrch na dotyk pevný.
  3. Namažeme pastou na pizzu a přibližně za minutu posypeme sýrem. Musíme počkat než se pasta prohřeje, jen tak se sýr rychle rozpustí. Když se sýr rozpustil, necháme vyklouznout z pánve. Pizza bude zvnějšku křupavá, uvnitř měkká.
Tip: Můžeme připravit i s jinou oblohou, ale nedávejme na pizzu příliš mnoho věcí, neprohřejí se dobře.
Tip: Těsto každopádně musíme rozválet do tenka, i tak se mírně srazí a ještě nakyne vlivem tepla. Jen takto dosáhneme správného stádia.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře