Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plátek s lečem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 perc 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krkovičky nebo plecka
  • 2 kusy cibule
  • 2 kusy papriky nebo lečo
  • 2 kusy rajčat nebo lečo
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 3 lžíce sádla
  • mouka
  • sůl

Příprava

  1. Maso nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme a papriku nakrájíme na kolečka.
  2. Plátky masa oablíme v mouce smíchané s mletou paprikou, poté po obou stranách osmažíme na sádle. Do zbylého sádla dáme cibuli dusit, přidáme k ním oloupaná, nakrájená rajčata a papriku. Dusíme, pak dochutíme pepřem a mletou paprikou. Promícháme a předsmažené maso vložíme k zelenině, poté dochutíme a podlijeme vodou a vaříme dokud není maso hotové.
  3. Uvařené podáváme s rýží nebo tarhoňou.
Tip: Rajče snáze oloupeme vložíme-li ho na pár minut do horké vody.
Tip: V zimně nám poslouží i zavařené lečo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře