Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plátky sumečka vařené v bílém víně se smaženou zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 4 porce Snadné Ryby

Ingredience

ryba

  • 400 gramů africký sumeček
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 kus citrón
  • 4 dl suché bílé víno
  • 4 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Lemon Melissa

obloha

  • 1 kus menší baklažán
  • 1 kus menší cuketa
  • 2 kusy střední tvrdá rajčata
  • 2 kusy střední fialová cibule
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 2 kusy snítky tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • malý svazek petrželky
  • 1 dl olivový olej

Příprava

  1. Pyramidové sáčky zalijeme 4 dl vroucí vody a necháme je vylouhovat 2 minuty. Přilijeme bílé víno a ochutíme solí, pepřem, jemně nakrájenou citrónovou kůrou a vymačkanou citrónovou šťávou a směs uvedeme do varu.
  2. Plátky ryby osolíme a opepříme a vložíme do čaje. Při střední teplotě je vaříme asi 15 minut.
  3. Pro přípravu oblohy omyjeme baklažán a cuketu a nakrájíme je na podélné velmi tenké plátky. Rajčata a cibule nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem, rozmarýnem a petrželkou. Tuto zeleninu osmažíme na rozpálené pánvi na troše olivového oleje, dáme na talíř a na ni položíme plátky ryby.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře