Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Pljeskavica s grilovanými rajčaty
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
5 minut
3 porce Snadné S masem
Ingredience
maso
- 500 gramů libové mleté maso (nejlepší je mix jehněčího, vepřového a telecího)
- sůl, drcený pepř
- 1 lžíce dezetní víno (metropol, vermut paod.)
- 2 kusy čerstvá rajčata
omáčka
- Hellmann´s Tatarská omáčka
- čerstvý drhnutý tymián
- 1 lžíce černé pivo
- kayenský pepř
- nasekaná jarní cibulka
Příprava
- Maso osolíme, opepříme a pomocí mokrých rukou vytvoříme 4 stejné plátky – pljeskavice (tenké asi 1 cm, během pečení se scvrknou). Pljeskavice dáme na horký gril a opékáme cca 2 minuty z každé strany. (uvnitř můžou zůstat růžové). Zároveň s masem dáme na gril rozpůlená rajčata řezem na gril a pečeme do změknutí.
- Podáváme s Tatarskou omáčkou Hellmann’s smíchanou s nasekanými lístky tymiánu kayenským pepřem , pivem a na kolečka nakrájenou mladou cibulkou. Servírujeme s opečenou ciabatou nebo celozrným či tmavým pečivem a listem salátu.
Žádný nový komentář.