Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

PLNĚNÁ KACHNÍ STEHNA, BRAMBOROVÝ KNEDLÍK A ČERVENÉ ZELĺ

Hodnocení uživatelů:
30-60 90 minut 5 porcí Náročné S masem

Ingredience

Ingredience

  • 5 kusů kachních stehen
  • Kmín a sůl

nádivka

  • 1 lžíce polohrubé mouky (množství dle potřeby)
  • 10 kusů rohlíků
  • 1-2 plátků uzeného
  • 100 mililitrů smetany

knedlíky

  • 15 kusů brambor
  • 1 vejce
  • 1-2 hrnky hrubé mouky
  • 1 špetka soli

Červené zelí

  • 2 skleničky červeného zelí - sterilované ve skleničce
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce sádla
  • Kmín a sůl

Příprava

  1. Připravíme nádivku: Smetanu smícháme se žloutky a tekutinou pokropíme pokrájené rohlíky. Lehce osolíme a přidáme květ. Ze zbylých bílků ušleháme sníh. Z rohlíků, mouky, posekané petrželky a sněhu umícháme nádivku.
  2. Kachní stehna naplníme opatrně pod kůží nádivkou – neměla by se protrhnout! Takto připravené kachní porce osolíme, okmínujeme a dáme na pekáč. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct. Pečeme zakryté asi hodinu a půl při 180 stupních (podle trouby), poté odklopíme, snížíme teplotu a dopečeme dokřupava.
  3. Den předem uvařené a nastrouhané brambory osolíme a zasypeme hrubou moukou. Uděláme si důlek na vajíčko a vše propracujeme do pevného bramborového těsta. Rozdělíme je na tři části a vypracujeme tři válečky, které jednotlivě zabalíme do čistých utěrek a vložíme maximálně na 30 minut do vroucí vody. Šišky před podáváním nakrájíme na plátky.
  4. Kyselé červené zelí trochu pokrájíme a uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Na sádle uděláme cibulovou jíšku, kterou přidáme ke scezenému zelí. Promícháme a můžeme ještě dochutit cukrem, octem apod. Jak to máme rádi. Podáváme ke knedlíkům a plněným stehnům, šťávu z pečínky servírujeme v omáčníku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře