Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněná kapusta v trojobale

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 hlávka kapusty větší
  • Knorr Aromat

Náplň na 10-12 listů

  • 50 dekagramů masa mletého
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Trojobal

  • 25 dekagramů mouky
  • 2 vejce
  • 25 dekagramů strouhanky

Příprava

  1. Kupme větší hlávku kapusty, takovou, která má pěkné, zdravé listy. Oberme z ní vnější listy, tak aby se nepotrhaly. Po tom, co je umyjeme, je dejme vařit do ochucené vody (Knorr Aromatem, kořením ochucené), nechme je tam tak dlouho, dokud páteř listu nezměkne, což není víc než minutka. Pokud ovšem změkne moc, listy se špatně plní. Nechme okapat, tak jsou listy připravené k plnění.
  2. Náplň: mleté maso se solí, pepřem, nakrájeným či nastrouhaným česnekem osmahneme na troše oleje a směsí naplníme listy.
  3. Obalíme (mouka-vejce-strouhanka) a v oleji usmažíme do zlatohněda.
Tip: Jako náplň lze použít i houby s vejcem.
Tip: Listy povaříme opravdu kratince, jinak už je nemůžeme k plnění použít.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře