Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněná kotleta pivovarského sládka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Vepřovou kotletu (6 rozklepaných plátků) nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme.
  2. Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs.
  3. Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet. Náplň nám z nich tak nebude vytékat.
  4. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpeku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpekem přidáme do hrnce ke kotletám. Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách. Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby. Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře