Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné bramborové knedlíky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 10 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Knedlíky

  • 800 gramů brambory
  • 150 gramů hrubá mouka
  • 100 gramů krupice
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka sůl
  • 500 gramů uzené maso

Příloha

  • 1 balení kysané zelí
  • 3-4 lžíce cukr krupice
  • 1 špetka sůl
  • 1 kus cibule

Příprava

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a ještě teplé namačkáme. Necháme vystydnout.
  2. Do vychladlých brambor přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Pokud je potřeba dosypeme ještě mouku.
  3. Uzené maso si nakrájíme na kostičky. Z těsta si uděláme dlouhý váleček a odkrajujeme plátky, které plníme uzeným masem. Zamotáme do kuličky.
  4. Zelí scedíme, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a necháme provařit 10-15 minut. Pak dochutíme cukrem a solí. Cibuli si nakrájíme na drobno a na sádle osmahneme do hněda. Knedlíky vkládáme do vroucí vody, vaříme 4-6 minutek. Dáme na talíř, posypeme zelím a osmahnutou cibulkou.
Tip: Kdo nemá rád uzené maso, může naplnit například i točeným salámem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře