Plněné košíčky s rebarborou

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Plněné košíčky s rebarborou
45 minut 15 minut 24 porce Středně obtížné Lze


Ingredience

těsto na košíčky

náplň, zdobení

  • rebarbora - 250 gramů
  • malinová marmeláda - 100 gramů
  • mléka - 300 mililitrů
  • krupicový cukr - 80 gramů
  • vanilkový cukr - 1 balení
  • vanilkový puding v prášku - 1 balení
  • čokoládové hoblinky na ozdobení -
  • čiré dortové želé - 1 balení
  • krupicový cukr - 50 gramů

Příprava

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme moučkový cukr, Heru nakrájenou na kousky a vejce. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na kousky, vtlačíme je do formiček na košíčky a na dně propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15 minut. Necháme ve formičkách zchladnout a pak opatrně vyklopíme.
  3. Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky 2 cm dlouhé, které povaříme asi 8 minut ve 100 ml vody s cukrem. Pak přidáme marmeládu. Dortové želé rozpustíme pouze ve 125 ml vody a dále připravíme podle návodu na obalu. Horké želé smícháme s rebarborovou náplní a ještě teplou směs rozdělíme do košíčků.
  4. Dáme vychladit. Z mléka, pudinkového prášku, krupicového i vanilkového cukru uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak do něj přidáme kousky Hery a vyšleháme dohladka. Krém dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malé pusinky na rebarborovou náplň. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tisk Zavřít