Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné papriky od mé maminky s omáčkou

Připravte si výborný recept na plněné papriky, tak jak je dělávala vaše maminka nebo babička.
Hodnocení uživatelů:
35 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Masová náplň do paprik

  • 8 kusů zelené papriky
  • pepř mletý a sůl dle potřeby
  • trocha vody do masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce syrové rýže
  • 500g mletého hovězího nebo vepřového masa (případně mix)

Omáčka k paprikám

  • 2 cibule
  • 12 lžic rajského protlaku - lze dát syrová rajčata
  • 1 lžička skořice
  • 1-2 lžičky strouhaného perníku
  • 8 celých hřebíčků
  • šťáva z jednoho citronu
  • cukr krupice podle chuti
  • kečup na dochucení
  • 6 kuliček nového koření
  • vepřové sádlo dle potřeby

Příprava

  1. Papriky omyjeme, vykrojíme, očistíme od semen a vypláchneme. Mleté maso zalijeme trochou studené vody, osolíme, opepříme, přidáme vejce, najemno nakrájenou jednu cibuli, nevařenou rýži a řádně promícháme. Někdy maso zlehka opeču na sádle a zpěněné cibulce a pak teprve papriky plním.
  2. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme plněné papriky, po všech stranách mírně opečeme a vyndáme na porcelánovou mísu. Cibuli zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak či rajčata, nové koření a hřebíček, sůl, promícháme a když začne vše vařit dáme plněné papriky k omáčce. Vaříme asi 20 minut, až jsou měkké, vyndáme je a doděláme omáčku. Přidám kečup, skořici, strouhaný perník, dosolím a přidám cukr a citronovou šťávu. Nezahušťuji. Pokud je třeba - jen trochu škrobové moučky.
Tip: Podávejte s rýží nebo s domácím houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře