Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 4 kusy papriky zelené
  • 500 gramů mleté maso
  • 2 hrnky Hellmann's Kečup jemný
  • 1 hrnek dlouhozrná rýže
  • 1 špetka drcený pepř, sůl
  • 3 kusy bobkový list
  • 1 kus cibule
  • 1 kus vejce
  • 1 kus rajský protlak
  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Mleté maso smícháme se syrovou rýží, vejcem, osolíme a opepříme. Směs naplníme do vydlabaných paprik, kterým jsme uřízli čepičku, tou papriky opět uzavřeme.
  2. Plněné papriky vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme asi na 150 - 180 °C, dokud papriky nezměknou a masová náplň nebude upečená. Posledních 15 minut pečení, papriky odklopíme.
  3. V kastrolu si rozpálíme 3 lžíce tuku a cibuli na něm lehce osmahneme. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. K ní přimícháme rajčatový protlak, kečup a koření. Za stálého míchání ředíme postupně vodou, až vznikne omáčka požadované hustoty. Necháme ji asi 10 minut povařit, vyjmeme z ní bobkový list a rozmixujeme jí, aby byla hladká. Vrátíme ji do kastrolu, vložíme do ní upečené paprikové lusky a povaříme. Podáváme s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.
Tip: Můžeme použít pálivý kečup.
Tip: Jestliže máme masa více než se vejde do paprik můžeme ho orestovat na cibulce a vmíchat do omáčky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře