Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Jídlo, které si při dnešní celoroční dostupnosti paprik nemusíte dopřát pouze v letní sezoně, ale kdykoli dostanete chuť na tradiční českou klasiku.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut Snadné

Ingredience

  • 600g mix mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 70g strouhanky
  • 6 paprikových lusků
  • 150g mrkve
  • 100g celeru
  • 70ml oleje
  • pepř celý černý
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • mletý pepř
  • 200g rajčatového protlaku
  • 1 citron
  • 20g cukru
  • 30g Knorr Hotové jíšky světlé
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí

Příprava

  1. Mleté maso vychutíme solí a mletým pepřem. Přidáme půl dávky nakrájené cibule na jemné kostky, vejce, strouhanku a vše důkladně vypracujeme.Papriky vydlabeme, naplníme směsí masa a dáme do chladu odpočinout
  2. Do rozpáleného oleje přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření, omytý citron, zbylou dávku cibule a restujeme do zlatavé barvy.Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a zalijeme vodou. Do základu vložíme bujon, naplněné papriky a dusíme na mírném ohni 40 minut.
  3. Papriky vyjmeme, základ zahustíme jíškou, dochutíme cukrem a solí a propasírujeme nebo vycedíme přes jemné sítko. Podáváme s knedlíkem, těstovinou nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře