Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 5 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů mleté vepřové maso
  • 5 kusů žlutá paprika
  • 1 sáček uvařená rýže
  • 2 kusy vejce
  • 1 kus cibule
  • dle chuti petrželová nať
  • dle chuti koření na mletá masa
  • dle potřeb rajský protlak
  • dle potřeb mrkev
  • dle potřeb sůl
  • dle potřeb pepř
  • dle potřeb Knorr Zeleninový bujón

Příprava

  1. Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži. Poctivě propracujeme, a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.
  2. Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujonem a polévkovou lžicí rajského protlaku, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví.
  3. Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut. Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby pokud je to třeba tak zahustíme instantní jíškou.
Tip: Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře