Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněné zapékané cannelloni

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 20 kusů cannellonů
  • 1 špetka sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 kus červená cibule
  • 4 kusů stroužky česneku
  • 350 gram mletého masa
  • 1/4 lžičky mletý pepř
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 mililitr červeného vína
  • 200 mililitr vody
  • 150 mililitr smetany na vaření
  • 100 gram nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka špetka muškátového oříšku

Příprava

  1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody, kam přidáme 1 lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Potom je opatrně scedíme a necháme vychladnout.
  2. Na zbylém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přisypeme k nim nadrobno nasekané 3 stroužky česneku, krátce orestujeme s cibulí, přidáme maso, opepříme a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezačne drobit, asi 6 minut. Směs ochutíme protlakem, vmícháme víno a pod poklicí dusíme 8 minut. Po této době přilijeme vodu, vmícháme sáček Knorr Inspirace boloňské špagety. Prošleháme a dusíme za občasného míchání ještě 4 minuty. Masovou omáčku necháme vychladnout.
  3. Zapékací misku vymažeme tukem. Cannelloni naplníme boloňskou omáčkou a urovnáme je do zapékací misky. Smetanu prošleháme s 50 g sýra, vejcem a muškátem. Cannelloni dáme do trouby předehřáté na 170 °C, po 5 minutách zalijeme smetanovou směsí, posypeme zbylým sýrem a zapékáme 20 minut dozlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře